НБУ включив ще три банки до групи найбільших — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ включив ще три банки до групи найбільших

931
Національний банк затвердив розподіл банків по групах на 2007 рік за розміром активів і включив Кредитпромбанк, банк Форум і Перший український міжнародний банк до групи найбільших, говориться в телеграмі НБУ.
Після зроблених змін група найбільших банків розширилася з 12 до 15 фінустанов; у неї входять: Приватбанк, Райффайзен Банк Аваль, Укрсіббанк, Промінвестбанк, Укрексімбанк, Укрсоцбанк, ОТП Банк, Ощадбанк, банк Надра, банк Фінанси та Кредит, Кредитпромбанк, банк Форум, Брокбізнесбанк, Укрпромбанк і ПУМБ.
Нацбанк також включив до групи великих 7 фінустанов: Індустріалбанк, Імексбанк, Родовід-Банк, Сітібанк (Україна), банк Фінансова ініціатива, ХФБ Банк Україна та Calyon Bank (Україна).
Загальне число банків у групі великих після даних змін збільшилося на з 15 до 19.
Після даних змін до групи великих банків входять: Альфа-банк (Україна), Вабанк, ING Bank (Україна), ТАС-Комерцбанк, Південний, Укргазбанк, Хрещатик, Донгорбанк, Родовід-Банк, Правекс-банк, Кредобанк, Сітібанк (Україна), Індустріалбанк, Індекс-банк, Мрія, Імексбанк, Фінансова ініціатива, ХФБ Банк Україна, Calyon Bank (Україна).
НБУ, крім того, включив до групи середні банки Аркада, Престиж, Дельта, Актив-банк, Зовнішторгбанк (Україна) замість Родовід-Банка, Сітібанка (Україна), Індустріалбанка, Імексбанка, ХФБ Банку Україна, Calyon Bank (Україна), які переведені до групи великих, МТ-банку, що приєднався до Індустріалбанку, а також Першого інвестиційного банку та банку Діамант, які переведені до групи невеликих.
Після даних змін група середніх банків скоротилася з 29 до 25 фінустанов. Число банків у групі невеликих залишилося незмінним - 108.
НБУ також змінив норми розміру активів для кожної із чотирьох груп банків.
Відповідно до нової класифікації, до групи найбільших входять банки з активами понад 5 млрд гривень (раніше понад 3,9 млрд гривень), до групи великих - банки з активами від 2 до 5 млрд гривень (раніше від 1,8 до 3,9 млрд гривень), до групи середніх - банки з активами від 0,7 до 2 млрд гривень (раніше від 0,5 до 1,8 млрд гривень), у групу невеликих - банки з активами до 0,7 млрд гривень (раніше до 0,5 млрд гривень).
Щорічно НБУ перерозподіляє банки по групах, а також, при необхідності, міняє розміри активів для кожної із чотирьох груп.
За даними НБУ на 1 січня 2007 ліцензії на здійснення банківських операцій мали 170 банків.
Із числа банків, що мають ліцензію, 135 є акціонерними товариствами (91 - відкриті акціонерні товариства й 44 - закритих акціонерні товариства), а 35 зареєстровані у формі суспільств із обмеженою відповідальністю.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас