Конопляник: Одеса-Броди вимагається тенденціями розвитку ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конопляник: Одеса-Броди вимагається тенденціями розвитку ринку

Енергетика
91
Заступник генерального секретаря секретаріату Енергетичної хартії Андрій Конопляник відзначає ринкову затребуваність нафтопроводу Одеса - Броди, підкреслюючи його найбільшу ефективність у випадку продовження до Гданська (Польща).
У четвер у Брюсселі Конопляник висловив упевненість у функціонуванні цього проекту внаслідок "об'єктивної закономірності розвитку ринку".
"Для мене абсолютно очевидно, що формування світової енергетики йде у напрямку будівництва нових трубопроводів, альтернативних існуючої, тому трубопровід Одеса - Броди - об'єктивна реальність, що на сьогодні існує. Застосування цьому трубопроводу знайдеться. У якому напрямку, це буде рішення компаній, яким удасться зібратися в консорціум, що запустить цей проект і доведе його до тривалого комерційного використання", - сказав він.
Разом з тим, заступник генсека Енергетичної хартії вважає, що найбільш ефективним продовжити цей трубопровід до Гданська, "щоб він замкнув собою різні системи.
Крім того, Конопляник відзначив, що договір щодо Енергетичної хартії буде сприяти здешевленню реалізації проекту.
"Капіталовкладення, необхідні для добудування цієї труби, для її запуску, будуть трохи дешевше, тому що все це буде залучатися на зовнішньому ринку за принципом взаємного фінансування. Це буде дешевше тому, що країни, які будуть залучені, є членами Енергетичної хартії, тому інвестиції в цих країнах захищені. Якщо будуть залучатися компанії інших зацікавлених країн, то бажано, щоб вони були з тих країн, які ратифікували договір, тоді це все буде обходитися дешевше", - пояснив заступник генсека.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас