Азаров: Ми зробимо регіони самодостатніми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Ми зробимо регіони самодостатніми

Казна та Політика
131
Перший віце-прем’єр-міністр України, Міністр фінансів Микола Азаров 17 січня 2007 року провів нараду щодо визначення проблем регіонального розвитку, які будуть вирішуватись у рамках комплексної програми розвитку регіонів України на 2007-2011 роки. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
Під час наради Азаров відзначив, що Уряд планує щорічно не менше як на 1% збільшувати долю місцевих бюджетів у зведеному бюджеті країни, наповнюючи таким чином фінансовими ресурсами управлінську спроможність місцевої влади.
На переконання Азарова, місцеві органи влади перш за все самі повинні бути зацікавлені у продуктивному розвитку територій та вирішенні ключових проблем, а саме проблем із водопостачанням, каналізацією, будівництвом соціального житла та створенням робочих місць.
"Найголовніше – практично всі програми розвитку, які підтримає держава, мають бути реальними, наближеними до потреб конкретних людей", - наголосив Микола Азаров.
За його словами, для цього необхідно розробляти цільові програми для вирішення найболючіших питань в регіонах та об’єднувати зусилля і фінанси центральних та регіональних влад.
"Наше завдання – зробити регіони самодостатніми за 5-10 років, - підкреслив Перший віце-прем’єр-міністр. - Європейський вибір починається саме з вирішення задач всередині нашої країни".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас