Нафти продовжить сходження до 100 дол. за барель після корекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафти продовжить сходження до 100 дол. за барель після корекції

Енергетика
248
Падіння цін на нафту, яка за останні місяці подешевшала до майже 2-літнього мінімуму - це лише корекція, а довгостроковою тенденцією залишається зростання вартості сировини.
Такої думки дотримується знаменитий фінансист, творець сировинних індексів і автор низки книг з товарних ринків Джім Роджерс.
"Я недостатньо розумний, щоб пророчити, як низько впаде нафта і скільки вона буде залишатися на цьому рівні, але я точно знаю, що в контексті глобально зростаючого ринку вона проб'є позначку $100 за барель", - сказав Дж.Роджерс в інтерв'ю агентству Bloomberg у Токіо. "Нафта буде коштувати і $150. Не знаю, коли - в 2009 або в 2013 році - але це відбудеться", - упевнений він.
Дж.Роджерс вважається "пророком" сировинного ралі, яке почалося в 1999 році. На його думку, воно ще далеко від свого завершення, і будь-які, навіть досить довгострокові падіння цін варто сприймати як тимчасову корекцію.
"Коли ринок у "бичачій" фазі, 50%-ве падіння - це нормально. Це часто траплялося в історії "бичачих" ринків", - сказав він. "Корекція триває досить довго, щоб усіх налякати, а потім все повертається на свої місця. Ми перебуваємо в довгостроковому "бичачому" ринку, це протриває ще одне або два десятиліття", - думає Дж.Роджерс.
Основними драйверами нафтових цін фінансист вважає економічне зростання у Китаї та інших країнах Азії, а також те, що протягом останніх 30 років не було відкрито не одного нового масштабного родовища.
Сировинний індекс Rogers International Commodity Index, створений Дж.Роджерсом, за минулі 5 років подвоївся, однак за останні 6 місяців знизився на 13% через падіння нафти. Глибошої корекції індекс уник завдяки росту цін на нікель і зерно.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас