Ющенко назвав кількість підприємств-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко назвав кількість підприємств-банкрутів

Казна та Політика
954
У кожному українському регіоні у стадії банкрутства знаходяться від 400 до 600 підприємств, сказав Президент України Віктор Ющенко в ході зустрічі із профспілковими організаціями країни.
При цьому Ющенко відзначив, що 5-7 років тому від приватизації неплатоспроможних суб'єктів господарської діяльності український держбюджет міг би одержати мільярди гривень, але зацікавленість у їх банкрутстві мають приватні особи, корпоративний капітал або державні діячі.
Експерти із цього приводу нагадують, що українське законодавство з банкрутства датовано 1992 роком.
На минулому тижні парламент взяв за основу в першому читанні проект Закону "Про внесення змін у Закон України "Про поновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
Законопроектом пропонується продовжити до 1 січня 2010 року дія норми, що забороняє збуджувати справи про банкрутство гірських підприємств, частина держави в статутних фондах яких становить не менше 25%. Дія заборони на відчуження майна боржників вугільної галузі припинилося 1 січня 2007 року.
Як відзначали із цього приводу фахівці, мораторій на банкрутство сприяв припиненню або закриттю справ про банкрутство десятків підприємств, що часто було спровоковано кредиторами з метою "дешевої" приватизації об'єкта, що цікавить.
Основним нормативно-правовим актом, що встановлює порядок і умови виробництва в справі банкрутства підприємств в Україні є закон "Про поновлення платоспроможності боржника або визнанні його банкрутом" від 14 травня 1992 року. Фахівці неодноразово вказували на його несовершенность.
Наприкінці минулого року Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) підготувала свої зміні законодавства про банкрутство, які припускають обмеження обміну вимог кредиторів на майно боржника, скасування мораторію на примусову реалізацію майна неплатоспроможних суб'єктів господарювання, введення заборони на списання боргів при процедурі світової угоди боржника та кредитора, скасування виключного права сесії місцевої ради на дозвіл початку судового виробництва з банкрутства підприємств із комунальною власністю.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас