В метро за одну гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В метро за одну гривню

Казна та Політика
445
Проїзд у київському метрополітені навесні подорожчає удвічі.
"Вартість проїзду в метро складатиме одну гривню. Нам би потрібно півтори гривні, але ми ж бачимо, що людям це буде важко", - повідомив заступник голови столичної міськадміністрації з питань транспорту Іван Салій.
Урядовець повідомив, що керівництво міста вже доручило транспортному управлінню міськадміністрації розробити проект нових тарифів на проїзд на всіх видах комунального транспорту. Але в першу чергу буде підвищено тарифи на проїзд у київській підземці. За попередньою інформацією, подорожчання відбудеться вже до кінця першого кварталу 2006 року.
"Стан київської підземки такий, що далі ним не можна зневажати", - пояснює аргументи влади Салій. Він пояснює необхідність підвищення тарифів тим, що експлуатація столичного транспорту практично не дотується столичним бюджетом. У бюджеті Києва на 2007 рік передбачено 453 млн грн для фінансування комунального транспорту (на 107 млн більше, ніж в 2006 році). Однак, на думку головного транспортника столиці, для покриття реальних витрат транспортних підприємств необхідно ще 300 млн.
Поки чиновник не оголошує всіх точних цифр прийдешнього підвищення, однак начальники столичних депо в один голос запевняють, що тарифи повинні підвищитися як мінімум в 2 рази. "У нас величезне недофінансування, рухомий склад у жалюгідному стані, а єдиний прибуток - від квитків", - повідомило джерело в Куренівському тролейбусному депо.
Колишній мер Києва Олександр Омельченко також намагався підвищити транспортні тарифи ще в 2003 році. Тоді вартість проїзду в столичному міському транспорті (наземн і підземному) повинна була скласти 80 копійок, але в силу різних причин залишалася незмінною (50 копійок) дотепер.
У той же час зараз колишній київський голова Омельченко вважає, що "підвищити тарифи на проїзд відразу ж з підвищенням цін на житлово-комунальні послуги - це фінансове вбивство киян".
З екс-мером погоджуються й опозиційні депутати Київрада. "Тарифи на проїзд підвищувати треба, але це несвоєчасно. Необхідно провести точні розрахунки, подивитися прибуток", - відзначає Юрій Дмитрук, депутат Київради від Блоку Юлії Тимошенко.
Депутат Київрада Михайло Бродський також не заперечує, що вартість проїзду потрібно підвищувати. "Це факт. Але гроші від підвищення будуть украдені, це - теж факт", - пояснює депутат. Він також стверджує, що будь-яке подорожчання послуг повинно відповідати рівню зарплат".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас