Мінфін: Місцеві бюджети мають бути зацікавлені у зростанні доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Місцеві бюджети мають бути зацікавлені у зростанні доходів

Казна та Політика
252
Позиція Міністерства фінансів - вибудувати нову модель місцевого самоврядування та фінансування територій, щоб органи місцевого самоврядування мали набагато більше джерел для виконання своїх обов’язків та надання державних послуг. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Мінфіна.
"Зацікавленість місцевих бюджетів у зростанні власних доходів є стрижнем нової моделі формування місцевих бюджетів на перспективу, - зазначила заступник Міністра фінансів України Тетяна Єфименко".
За словами заступника Міністра, такі резерви на територіях є. Так, у місті Києві, за попередніми даними, вже збільшено обрахований Міністерством фінансів обсяг доходів на поточний рік на 789,3 млн грн, або на 11,8%.
Це той додатковий ресурс, який може бути спрямовано на вирішення міських проблем. Така ж ситуація, говорить Тетяна Єфименко, і по місту Севастополю, де, порівняно попередньо з обрахованими даними, є зростання доходів на 3,4%. Доходи понад план цього року також отримають територіальні одиниці у Львівській, Черкаській, Київській та Івано-Франківській областях.
За словами Єфименко, тільки за умови середньострокового планування можливі суттєві зрушення в соціально-економічному розвитку територій. З одного боку, місцеві органи самоврядування мають мобілізувати на реалізацію інвестиційних чи інфраструктурних проектів всі джерела фінансових ресурсів, а з іншого боку - реалізація таких проектів можлива і на принципах співфінансування з державним бюджетом.
"Там, де треба збудувати, скажімо, великий міст, без ресурсів держбюджету місцевим органам влади не обійтись. Загалом, у питаннях фінансування розвитку територій Уряд разом з місцевими органами влади має будувати механізми, які дозволять регіонам розвиватися і, водночас, мати більш високий рівень відповідальності", - повідомила заступник Міністра фінансів України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас