60% ізраїльтян живуть у мінусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

60% ізраїльтян живуть у мінусі

Валюта
227
60,6% ізраїльських родин перебували у грудні 2006 року в овердрафті, тоді як у листопаді цей показник становив лише 50,9%.
Число банківських рахунків, власники яких вийшли за дозволені кредитні рамки, також різко зросло - до 28,1% (проти 20,1% у листопаді).
Як підкреслює заступник гендиректора банку "Оцар ха-хаяль" Ноам Кутай, режим твердого овердрафта, що набрав чинності в червні минулого року, ні в якій мері не змінив поводження ізраїльтян. Вони як і раніше воліють жити "у мінус" і ніякі санкції їх не бентежать.
Кутай, відзначив, що за кількісю рахунків, що знаходяться в овердрафті, Ізраїль значно перевищує аналогічні показники в розвинених країнах Заходу. Експерти намагаються заперечити його слова, стверджуючи, що такі великі овердрафти стали результатом війни в Лівані, що сильно вдарив як по фінансовому становищу приватних осіб, так і дрібних бизнесів.
Однак подібні теорії звучать не дуже переконливо: "мінус" на рахунках ізраїльтян росте як у воєнний, так й у мирний час. І що характерно - з однаковими темпами. Лише за жовтень заборгованість клієнтів банкам виросла на 3,2% і досягла рекордної суми у 209,8 млрд. шек. До кінця 2006 року цей показник становив, за найскромнішими оцінками, 250 млрд. шек.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас