Білорусія задоволена домовленостями з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія задоволена домовленостями з Росією

Енергетика
130
Білорусія задоволена досягнутими у Москві домовленостями щодо мита на нафту та нафтопродукти.
Про це заявив на прес-конференції у Мінську віце-прем'єр білоруського уряду Андрій Кобяков, який очолював білоруську делегацію на переговорах у Москві.
"Це не поступка білоруської сторони, це цивілізований спосіб вирішення суперечки з розрахунками цифр та економіки", - відзначив чиновник і запевнив, що "будь-яких втрат бюджету і потрясінь в економіці Бєларусі не відбудеться. Також не буде втрат і у нафтопереробній галузі".
Він повідомив, що з 20 мільйонів тонн нафти, які Білорусія одержить у 2007 році від Росії, шість мільйонів тонн досить для внутрішнього споживання, а 14 мільйонів тонн після переробки підуть на експорт.
За словами Кобякова, на зростання цін на нафтопродукти не позначиться той факт, що Білірусія буде платити вивізне мито на нафту.
Мито розраховувалося виходячи з того, що шість мільйонів тонн нафти умовно будуть надходити у Бєларусь з нульовою ставкою, а на 14 мільйонів тонн заплановане мито. Виходячи з розрахунків, вся нафта, яка буде надходити з Росії, буде обкладатися вивізним митом у розмірі 53 доларів за тонну, повідомив білоруський віце-прем'єр.
За його словами, найближчим часом білоруський уряд перегляне митне вивізне мито на нафтопродукти. "Ми домовилися, що білоруське мито на нафтопродукти буде дорівнює російському миту на нафтопродукти", - сказав Кобяков.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас