Ціна на нафту продовжує падати в Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту продовжує падати в Азії

Енергетика
163
Сінгапур - Ціна на нафту під час торгів на азіатській сесії продовжила падати до рівня середини 2005 року, оскільки ринок залишається націленим на теплу погоду в північній півкулі.
В 11:04 (03:04 за Гринвічем) Нью-Йоркські основні контракти, ф'ючерси на світлу нафту з поставкою в лютому, котирувалися на рівні 55,57 дол. за барель, опустившись на 7 центів з рівня 55,64 дол. наприкінці торгів напередодні в США. Лютневі ф'ючерси на нафту Brent North Sea подешевіли сьогодні на 9 центів до рівня 55,09 дол. за барель. За словами аналітика CFC Seymour у Гонконгу, основним фактором на ринку залишається низький попит на паливо через теплу зиму.
Ціни на ф'ючерси на сиру нафту впали майже на 12% від початку цього року через зниження попиту не тільки в США, але й у Європі.
"Коли ти можеш ходити в одній футболці в січні в Нью-Йорку, ні про який попит на паливо мови бути не може", - говорить Барт Мелек, аналітик BMO Capital Markets. - "При цьому американська економіка погіршується, функціонуючи нижче потенційного рівня".
Синоптики прогнозую теплу погоду на в північносхідному регіоні США на наступних 10 днів. Аналітики вважають, що ОПЕК зобов'язане відреагувати на таку ситуацію й урізати нафтовидобуток до 1 лютого до 500 тисяч барелів у день.
Європейські країни продовжують зазнавати збій постачань сьогодні, оскільки переговори між Росією та Білорусією було зірвано.
Росія підтвердила, що вона перекрила постачання нафти по нафтопроводу "Дружба" у Західну Європу, але президент Володимир Путін просить міністрів "зробити все можливе, щоб захистити інтереси західноєвропейських споживачів".
Аналітики вважають, що Європі нема чого боятися такого перекриття постачань, оскільки нафтопереробні заводи мають достатню кількість запасів нафти і альтернативні канали постачань будуть доступні незабаром. Такий конфлікт вони сприймають як чергову політичну гру Росії, і вважають, що він буде вирішений незабаром, оскільки в Білорусії немає достатньої підтримки.
Більше 12,5% нафти, що споживає Європа, поставляють через нафтопровід з Росії, що становить половину імпорту нафти ЄС.
За матеріалами:
CSC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас