Раза зобов"язала держпідприємства погоджувати з ФДМ відчудження майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раза зобов"язала держпідприємства погоджувати з ФДМ відчудження майна

Фондовий ринок
230
Верховна Рада поставила за обов'язок державним підприємствам погоджувати з Фондом державного майна відчуження майна.
За прийняття в цілому запропонованого Кабінетом Міністрів законопроекту «Про внесення змін у Господарський кодекс України (щодо порядку відчуження державного майна)» проголосували 330 депутатів при необхідних 226.
У тому числі, це стосується відчуження державними комерційними підприємствами та казенними підприємствами нерухомого майна, повітряних і морських судів, судів внутрішнього плавання, спонукуваного складу залізничного транспорту.
Законопроект установлює тільки конкурентний продаж державних основних фондів і передбачає, що порядок відчуження держмайна встановлює Кабмін.
На думку Кабміну, прийняття цього законопроекту впорядкує відчуження держмайна і керованість цих процесів з боку держави і, як наслідок, дозволить уникнути економічних і фінансових збитків держави при відчуженні держмайна.
Зараз, відповідно до статті 75 Господарського кодексу, державні комерційні підприємства та казенні підприємства мають право відчужувати держмайно, що ставиться до основних фондів, тільки за попередньою згодою органу, в управлінні якого вони знаходяться і, як правило, на конкурентних основах.
Депутати від Соціалістичної Партії Іван Бокій та Анатолій Бугаєц, які внесли в парламент аналогічний законопроект №1279, виступили на підтримку урядового законопроекту.
Як повідомлявся, раніше голова ФДМ Валентина Семенюк повідомила про намір Кабміну зобов'язати міністерства погоджувати з Фондом держмайна відчуження майна держпідприємств.
Вона відзначила, що ФДМ веде реєстр держмайна і тому повинен погоджувати питання відчуження держмайна, а також стежити за дотриманням конкурентності при продажі цих об'єктів.
Семенюк відзначила, що зараз рівень реалізації держмайна через ФДМ становить тільки 43%.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас