ЄС закликає Росію та Білорусію негайно домовитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС закликає Росію та Білорусію негайно домовитися

Енергетика
104
Європейська комісія називає неприйнятним ненадання інформації постачальником (Росією) і транзитером (Білорусією) про які-небудь рішення, що можуть вплинути на постачання нафти в Євросоюз, а також закликає сторони домовитися й відновити постачання негайно.
Таку позицію європейського комісара з питань енергетики Андріса Пібалгса озвучив у вівторок у Брюсселі його офіційний представник Ферран Тарраделлас Еспуні.
За його словами, у четвер у Брюсселі відбудеться засідання групи з питань постачання нафти з метою проаналізувати наслідки останнього переривання поставок з Росії через білоруську трубопровідну систему, а також розробити заходи у випадку, якщо яка-небудь із країн Євросоюзу відчує дефіцит нафтопродуктів.
Еспуні повідомив, що в цей час Єврокомісія з'ясовує позицію обох сторін, відбулися двосторонні контакти. "Ми накопичуємо інформацію, але в кожному разі ми не є посередниками у двосторонній справі. Ми закликаємо сторони до рішення проблеми таким чином, який не шкодив би поставкам відповідно до контрактів, підписаними з Росією та Білорусією, як транзитною державою. Інформація, що є на сьогодні, все ще нечітка", - сказав він.
Крім того, за словами Еспуні, у даний момент також немає уточненої інформації про економічний збиток, що може бути заподіяний державам ЄС через переривання постачань нафти.
"Відносно надійності Росії, як постачальника, ми повинні сприймати це питання збалансовано. Росія поставляла енергоресурси в ЄС 30 років без будь-яких проблем. Безумовно, ті проблеми, які були з Україною та проблеми, які є сьогодні, не сприяють репутації Росії, як надійного постачальника", - додав Еспуні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас