Українські автомобілі переходять на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські автомобілі переходять на газ

Енергетика
331
В 2006 році дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" "Укртрансгаз" реалізувала через власну мережу автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС) 450,45 млн. куб. м природного газу як моторне паливо. Завантаженість станцій за минулий рік склала 65,9%.
Як відзначили в прес-службі компанії, це найвищі показники за всі роки існування мережі АГНКС ДК “ Укртрансгаз".
Як повідомляється, використання таких обсягів зрідженого природного газу як моторне паливо для автомобільного транспорту дозволило звільнити понад 416,67 тис. тон рідкого моторного палива і значно зменшити забруднення навколишнього середовища.
Слід зазначити, що Україна - одна з провідних країн світу, що використовує природний газ на автомобільному транспорті. Мережа АГНКС ДК “ Укртрансгаз" складається з 89 станцій, здатних забезпечити природним газом як моторним паливом до 100 тис. автомобілів. Станції розміщені у всіх областях України. Найбільша кількість АГНКС знаходиться в Донецькій (13), Київській (9) і Львівській (9) областях. Українська мережа АГНКС пов'язана з відповідною мережею сусідніх країн, що дає можливість забезпечити роботу вантажного автотранспорту на міжнародних лініях. Заміна на автотранспорті рідкого моторного палива зрідженим природним газом є одним з важливих засобів захисту навколишнього середовища від окислів вуглецю, азоту та свинцю. Використання зрідженого природного газу як моторного палива також є економічно вигідним, відзначають фахівці
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас