Газпром сказав Мінську своє останнє слово: 105 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром сказав Мінську своє останнє слово: 105 доларів

Енергетика
165
Газпром і Білорусія на вечір четверга як і раніше не досягли будь-яких домовленостей щодо поставок газу у 2007 році. Останньою пропозицією Газпрому за ціною на газ для Білорусії є 105 доларів за тисячу кубометрів, заявив офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов.
" Чи будуть при оплаті цієї суми використані акції Бєлтранснгазу як оплата частини поставок чи ні - непринципово", - сказав Купріянов у четвер, 28 грудня, увечері. Білорусію ціна вище 75 доларів за тисячу кубометрів не влаштовує. Зараз Мінськ купує газ за 47 доларів.
Раніше Газпром запропонував білоруській стороні із січня частина поставок оплачувати грішми, а частину, що залишилася, ціни за поставки газу покрити 50%-вим пакетом акцій Бєлтрансгазу. "Ті умови, які ми пропонуємо - $75 грішми, інше акціями - це, скоріш, жест доброї волі з нашої сторони", - сказав Купріянов.
Говорячи про ситуації на переговорах з Білорусією, Купріянов відзначив, що "незважаючи на те, що пропозиції, які були зроблені нашим білоруським колегам, більш ніж пільговими і комфортними назвати не можна, проте сьогодні ніякого прогресу на переговорах немає". У той же час, за його словами, контакти тривають. "У нас у Газпромі перебуває генеральний директор Бєлтрансгазу Козаков, що може підписати контракт", - сказав Купріянов.
Джерело в уряді, коментуючи ввечері телефонну розмову, що відбулася у четвер, прем'єр-міністрів Росії та Бєларусі, повідомив, що "умови поставок російського газу у Білорусію не міняються і змінитися не можуть". Як повідомили у Білому домі, російський прем'єр Михайло Фрадков обговорив з білоруським колегою Сергієм Сидорським "питання російсько-білоруських відносин в економічній сфері, зокрема, в енергетичній області".
Раніше у четвер прем'єр-міністр Білорусії Сергій Сидорський заявив, що у найближчі до Нового року дні проблема з підписання контракту з Газпромом буде знята. Як заявив він журналістам у Шклові (Могилевськая область), до Нового року переговори між білоруськими переговорщиками і Газпромом повинні прийти до загального результату.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас