Депутати Львівської облради протестують проти окупації "РосУкрЕнерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати Львівської облради протестують проти окупації "РосУкрЕнерго"

Енергетика
124
Депутати Львівської обласної ради звернулися до Президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Віктора Януковича, голови Верховної Ради Олександра Мороза, Секретаря Ради національної безпеки та оборони Віталія Гайдука, Міністра палива та енергетики Юрія Бойка й голови НАК "Нафтогаз України" Володимира Шелудченка з протестом проти дій Міністерства палива та енергетики України та НКРЕ на газовому ринку.
"Ми, депутати Львівської обласної ради, з тривогою сприймаємо останні рішення Міністерства палива та енергетики України щодо управління газорозподільними мережами та Національної комісії регулювання енергетики України щодо тарифів", - говориться в зверненні депутатів.
"Внаслідок цих рішень із 01.01.2007 року розпорядженням ДК "Газ України" ВАТ "Львівгаз" втрачає права користування газорозподільними мережами. Це рішення не погоджено з обласною державною адміністрацією та обласною радою. Воно може призвести до непередбачених наслідків. Без газопостачань може залишитися населення області. Не виключається ймовірність аварійних витоків газу та техногенних катастроф. Ліквідація газопостачального підприємства означає, що більше 5 тисяч висококваліфікованих працівників лишаються без роботи"- відзначається в зверненні.
"Ми стурбовані неконтрольованим перерозподілом акцій, якому сприяє позиція Міністерства палива та енергетики України, а також тиском силових і контролюючих органів на колектив ВАТ "Львівгаз". Причину такої ситуації бачимо в спробах російського "Газпрому" через структуру "Росукренерго" монополізувати управління українськими облгазами", - підкреслюється в зверненні.
"Рішуче протестуємо проти передачі газорозподільних мереж нашої газотранспортної системи у власність російських бізнес-структур. Звертаємо вашу увагу на те, що газорозподільна система області побудована за рахунок значних вкладень, як громадян, так й обласного й державного бюджетів, а також НАК "Нафтогаз України", - говориться в зверненні.
Депутати вимагають від Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної оборони та безпеки України, НАК "Нафтогазу України" і Міністерства палива та енергетики й ФДМ:
1. Створити при РНБОУ спеціальну комісію з вивчення даного питання.
2. Забезпечити захист громадян області від небезпечних зазіхань приватних (у тому числі іноземних структур), які порушують конституційні права громадян України й безпеку техногенного характеру, постачань тепла, права на працю.
3. Зважаючи на те, що фінансування будівництва газорозподільних мереж області здійснювалося за рахунок коштів територіальних громад, субвенцій державного й місцевого бюджетів, вимагаємо питання про зміну власника або балансотримача вищевказаних мереж, здійснювати за узгодженням з Львівською обласною радою.
Дане звернення було прийняте на десятій сесії Львівської обласної ради 26 грудня 2006 року.
Нагадаємо, що з подібними протестами до Президента України Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Віктора Януковича, голови Верховної Ради України Олександра Мороза й Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Віталія Гайдука звернулися також Івано-Франківський і Волинський обласних радах.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас