У парламенті просувають "зелений тариф" на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламенті просувають "зелений тариф" на електроенергію

Енергетика
264
Комітет Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки рекомендує парламенту взяти за основу законопроект "Про внесення змін у Закон України "Про електроенергетику" і в Закон України "Про альтернативні джерела енергії" (щодо встановлення спеціальних тарифів на електричну й теплову енергію - "зелені" тарифи)" N1223.
У законопроекті пропонується створити нормативно-правові умови щодо вдосконалення тарифної політики в електроенергетичній сфері та теплопостачання шляхом введення поняття "зелений тариф" з метою стимулювання виробництва електричної та теплової енергії з альтернативних джерел.
Як повідомили в Інформаційному управлінні Апарата ВР України, голова комітету Микола Мартиненко ("Наша Україна"), зокрема, відзначив, що важливим моментом цього законопроекту є впровадження механізму стимулювання інвестицій в альтернативні джерела енергії, що найпоширеніший у країнах Європейського Союзу та укладається у встановленні фіксованого тарифу на електроенергію, зроблену з поновлюваних джерел енергії. "Установлення законодавчого поняття "зеленого тарифу" в електроенергетичній галузі дозволить створити умови для впровадження технологій виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, а також буде стимулювати власне виробництво основного обладнання для цих електростанцій", - уточнив парламентарій.
Одним з важливих моментів законопроекту також є встановлення права держави визначати перелік вторинних енергетичних ресурсів, прискорена розвиток яких стимулюється за допомогою застосування "зеленого тарифу".
Крім установлення "зеленого тарифу", для забезпечення гарантованого ринку збуту електроенергії, зробленої з альтернативних джерел, законопроект установлює обов'язок оптового ринку електроенергії України закуповувати таку енергію, якщо вона не буде продана по прямих договорах. "Це є також одною з гарантій інвестору щодо мінімізації ризиків інвестицій у розвиток поновлюваних джерел енергії", - підсумували депутати
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас