АМКУ рекомендує "Укргаз-енерго" відмовитися від обмежень у постачаннях газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендує "Укргаз-енерго" відмовитися від обмежень у постачаннях газу

Енергетика
107
Антимонопольний комітет України (АМКУ) офіційно рекомендував ЗАТ "Укргаз-енерго" відмовитися від обмежень у постачаннях природного газу промисловим підприємствам і поставив за обов'язок компанії в 10-денний строк проінформувати про це комітет.
"Компанія "Укргаз-енерго" повинна з відповідальністю поставитися до наших рекомендацій. Адже важливість рішення існуючого конфлікту саме зараз обумовлена, насамперед, необхідністю врегулювати договірні відносини з підприємствами про постачання їхнім газом у наступному році", - відзначає голова АМКУ Олексій Костусєв, слова якого наводяться в повідомленні прес-служби АМК.
"Позиція представника компанії, заявлена на засіданні комітету з цього приводу, дає підстави сподіватися, що конфлікт будуть вичерпано, і подібні ситуації не будуть виникати надалі", - додав він.
Як повідомили агентству в прес-службі АМКУ, в листопаді поточного року "Укргаз-енерго" відмовило 12 підприємствам у постачанні газом, незважаючи на укладені договори й відсутність заборгованості. Зокрема, ВАТ "Південний ГОК", ЗАТ "Харківський жировий комбінат", ЗАТ "Запорізький масложировий комбінат", ВАТ "Дніпропетровський МЗ ім. Петровського", ВАТ "Марганцевий ГОК", ЗАТ "Львівський жиркомбінат", ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат", ВАТ "Дніпроазот", ВАТ "ГОК "Суха Балка", ВАТ "Орджонікідзевський ГОК", ВАТ "Запоріжсталь" і ВАТ "Запорізький завод феросплавів".
Крім того, АМКУ на засіданні в четвер вирішив рішення ЗАТ "Укргаз-енерго" на 170 тис. грн за ненадання інформації у встановлений строк.
Як повідомлялося, за запитом АМКУ компанія повинна була надати до 20 листопада інформацію про обсяги реалізації газу, ув'язнених зі споживачами договорах і причинах відмови окремим підприємствам у постачанні газом. Однак цього зроблено не було. На відміну від інших учасників ринку "Укргаз-енерго" надало необхідну інформацію лише 12 грудня.
У цьому зв'язку комітет відкрив відносно компанії справу і визнав такі дії порушенням конкурентного законодавства, застосувавши фінансові санкції
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас