Тарифи на перевезення темних нафтопродуктів обгрунтовані! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на перевезення темних нафтопродуктів обгрунтовані!

Енергетика
399
Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що можливе підвищення тарифів на перевезення темних нафтопродуктів залізничним транспортом у межах України та імпортом на 24,3% і на експорт - на 5,9% є обґрунтованим.
Про це він повідомив на прес-конференції за підсумками року.
"У цьому випадку наші перевізники підрахували рентабельність виробника, і я виключаю, що це рішення було прийнято без відповідного переговорного процесу", - сказав прем'єр-міністр.
Янукович додав, що зараз Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця"), що знаходиться в складному фінансовому становищі, повинна модернізувати вагонний парк і здійснювати капітальний ремонт під'їзних колій.
"Сьогодні уряд, за великим рахунком, не має претензій до "Укрзализниці", що вона проводить таку зважену політику", - повідомив він.
Відповідно до опублікованого на офіційному сайті Міністерства транспорту та зв'язку проекту наказу, планується підвищення на перевезення темних нафтопродуктів у межах України і імпортом на 24,3%, на перевезення темних нафтопродуктів на експорт - на 5,9%.
Основною продукцією, що експортується українськими нафтопереробними заводами, є мазут (близько 90% від обсягу його виробництва в Україні).
Міністерством економіки 3 листопада 2006 року було підготовлено, погоджено з Мінпаливенерго й подано у Кабінет Міністрів проект розпорядження уряду про зменшення експортних залізничних тарифів на 17,5%.
Даний проект розпорядження був підготовлений у рамках підписаного 21 серпня меморандуму про співробітництво між урядом та нафтотрейдерами.
Як повідомляло агентство, у квітні 2006 року Президент Віктор Ющенко своїм указом доручив Міністерству транспорту та зв'язку, Міністерству палива і енергетики й Міністерству економіки відпрацювати питання з перегляду тарифів на залізничні перевезення нафти та нафтопродуктів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас