Транзит нафти через територію України буде збільшено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транзит нафти через територію України буде збільшено

Енергетика
138
ВАТ "Укртранснафта" (м. Київ, Україна), АК "Транснефть" (м. Москва, РФ) і ТНК-BP (м. Тюмень, РФ) підписали угоду про співробітництво та координацію дій при транспортуванні нафти через територію Росії та України. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції глава правління ВАТ "Укртранстнафта" Ігор Кірюшин.
Під час підписання угоди основною проблемою стало питання вартості транзиту, - сказав Кірюшин, - Однак, обидві сторони пішли на взаємні поступки і після довгострокових переговорів всі сторони прийшли до згоди.
За його словами, у результаті збільшено транзит нафти через територіїюУкраїни у напрямку "Мозир - Броди - МНТ "Південний" в обсягах не менш 9 млн тонн".
Компанія ВАТ "Укртранснафта" експлуатує систему магістральних нафтопроводів України, що є другою за розмірами у Європі. Сьогодні нафтотранспортна система України - це система 18 нафтопроводів, які проходять через 19 областей північно-східної, центральної та західної України, а також нафтопроводу "Одеса-Броди". Загальна довжина системи 4766,1 км, пропускна здатність становить близько 114 млн тонн нафти на рік на вході і 56,3 млн тонн на виході.
ВАТ "Укртранснафта" має у своєму складі дві філії, які виконують функції забезпечення надійної та безаварійної роботи нафтопроводів: "Придніпровські магістральні нафтопроводи" і "Магістральні нафтопроводи "Дружба". Магістральний нафтопровід "Одеса-Броди" забезпечує транспортування російської нафти у напрямку МНТ "Південний" з подальшим транспортуванням на морському транспорті в країни західної Європи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас