Газпром обговорив з єгипетською стороною співробітництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром обговорив з єгипетською стороною співробітництво

Енергетика
88
Заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медвєдєв провів робочу зустріч із першим заступником міністра нафтової промисловості Єгипту Хані Сулейманоном Алі і головою правління компанії Rashid Petroleum Company Шерифом Соусу і заступником голови правління єгипетської EGAS Ібрагімом Ахмедом.
Як повідомила прес-служба Газпрому, сторони обговорили основні напрямки співробітництва в нафтогазовій сфері, а також "домовилися про конкретні кроки щодо активізації роботи з перспективних напрямків".
Зокрема, особливу увагу було приділено розвитку співробітництва в галізу розвідки і видобутку нафти та газу на території Єгипту, виробництва і поставок зрідженого природного газу (СПГ), організації експорту єгипетського газу на ринки країн Близького Сходу, а також взаємодії в науково-технічній галузі. Сторони домовилися про створення робочих груп з розвідки та видобутку нафти і газу, а також з транспортування і збуту, включаючи СПГ. Крім того, було розглянуте питання закупівлі нафтогазового устаткування у росіян.
На сьогоднішній день доведені запаси газу Єгипту становлять 1,89 трлн куб. м. Довжина газопроводів країни - 4,7 тис. км. У цей час експорт єгипетського газу здійснюється як у вигляді трубопровідного газу, так і у вигляді СПГ. У березні 2005 р. Газпром та EGAS підписали меморандум про взаєморозуміння, що передбачає співробітництво в галузі експортних поставок газу, виробництва нафтового та газового устаткування, а також бурових установок і супутніх послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас