"Газпром" та "Білтрансгаз" створять спільне підприємство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" та "Білтрансгаз" створять спільне підприємство

Енергетика
95
Газпром та "Білтрансгаз" створять спільне підприємство у 2007 р. Про це повідомив журналістам міністр енергетики Білорусії Олександр Озерець.
За його словами, процес створення спільного підприємства "буде розтягнуто на весь I квартал 2007 р.". При цьому ціна "Білтрансгазу", виходячи з якої на її базі буде створене СП, може бути названо у найближчий тиждень, відзначив міністр.
Озерець повідомив також, що в цей час допрацьовуються всі необхідні для створення СП документи."Оцінювачі працюють, практично вони вийшли на фінішну пряму. Проводяться роботи з підготовки документів, що стосуються створення спільного підприємства", - підкреслив він. Голова Міненергетики Білорусії додав, що в цей час уже розроблений проект уставу спільного підприємства.
Найближчим часом даний документ буде внесено на розгляд в уряд країни. Поряд з уставом білоруська сторона також підготувала проект контракту на поставку в республіку російського газу до 2015 р., резюмував Озерець.
Нагадаємо, раніше заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв повідомив, що переговори по поставках російського газу в Білорусію йдуть активно й, імовірно, завершаться до 31 грудня 2006 р. За його словами, сторони поки не завершили узгодження вартості активів "Білтрансгазу".
Газпром та "Білтрансгаз" тривалий час ведуть переговори про створення на базі білоруського "Білтрансгазу" спільного підприємства з рівними частками учасників. При цьому Білорусія наполягає на тому, що продаж Газпрому 50% акцій "Білтрансгазу" повинна бути проведена по ринковій вартості. Незалежну оцінку з ініціативи білоруської сторони вів банк ABN Amro. Її планувалося завершити 20 листопада 2006 р., однак строки перенесли на грудень
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас