Коломойський отримав "Озерку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський отримав "Озерку"

1039
Компанії, що претендували на скандально відомий дніпропетровський ринок "Озерка", уклали угоду.
Геннадій Корбан, який представляє інтереси колективного підприємства "Центральний ринок", підконтрольного групі "Приват", і Андрій Сумцов, який представляє інтереси ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок", близького до російського бізнесмена Максима Курочкіна, підписали спільну заяву. Сторони оголосили про "завершення переговорів з дозволу господарського конфлікту навколо ринку "Озерка".
"У ході переговорів нами було досягнуто принципової домовленості, що влаштовуює обидві сторони, яка в даний момент оформляється юридично", - сказано в заяві.
Конфлікт за цей ринок коштував життя виконуючого обов'язки голови правління ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок" Володимира Воробйова. Він був розстріляний двома невідомими в ніч на 16 грудня в Дніпропетровську. Замовники й виконавці вбивства поки не знайдені. Правоохоронні органи вважають, що причиною вбивства стали бізнеси-інтереси.
Сторона Максима Курочкіна говорить, що відмовилася від ринку. Вікторія Перебийніс, директор колективного підприємства "Центральний ринок" говорить, що "ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок" відмовилося від яких-небудь претензій на "Озерку". При цьому вона не сказала, що ті одержать в обмін за таку відмову.
Структури Максима Курочкіна роздобули ринок два роки тому, коли 90% акцій були придбані в держави компанією "РегіонОптСервис" за 50 млн. грн. Пізніше рішення про продаж акцій було оскаржено в суді. 30 жовтня нинішнього року близько 200 невідомих спробували захопити адміністративний будинок "Озерця".
Однак правоохоронні органи та приватна охоронна фірма, що здійснює охорону низки підприємств, що належать групі "Приват", відбили атаку невідомих. Через три тижні після спроби захоплення ринку Максим Курочкін прибув в Україну, однак був затриманий правоохоронними органами в аеропорті "Бориспіль".
Напередодні арешту він повідомив, що прилетить у Київ на прохання Воробйова і Корбана для рішення конфлікту навколо ринку
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас