Порошенок: Інфляція 7,5% нереальна через бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенок: Інфляція 7,5% нереальна через бензин

Енергетика
193
Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності, член фракції Наша Україна Петро Порошенко вважає, що закладена в держбюджеті на 2007 рік інфляції на рівні 7,5% є нереальної, і вона буде вище.
Про цьому Порошенко повідомив журналістам у Нижньому Новгороді (Росія), де він брав участь у церемонії закладення першого каменю в будівництво корпораціями Богдан та Укравто нового автомобільного заводу.
"Інфляція 7,5% планова, закладена в бюджеті сьомого року, є нереальної, і вона буде вище, у тому числі за рахунок компонента бензинового. Ціна на бензин серйозно впливає на інфляцію", - сказав він.
Як повідомлялося раніше, інфляція в Україні в листопаді склала 1,8%, у січні-листопаді п.р.- 10,6%, у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
При формуванні держбюджету на 2007 рік Кабінет міністрів виходив із прогнозу показника інфляції - 7,5%, росту ВВП - 6,5%.
Раніше, міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив, що ціна на бензин найближчим часом підвищиться на 1-1,5%.
Бойко сказав, що до весни вартість 95-го нереально утримати на рівні 3 гривень 65 копійок. Оскільки Україна залежна від експортного палива.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас