Експорт електроенергії з України стане пророзішим? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт електроенергії з України стане пророзішим?

Енергетика
146
Дочірня компанія європейської Korlea Invest в Угорщині Energy Capital оголосила нову ціну закупівлі української електроенергії в Європу на 2007 рік, що передбачає дворазове перевищення над ціною за тільки, що підписаними контрактами з System Consulting і Еmfesz kft.
Про це повідомив джерело в компанії Korlea Invest.
Також Korlea готова на прозорих конкурсних умовах придбати всі обсяги електроенергії конкурентів за більш високими цінами. Якщо ДП «Укрінтеренерго» погодиться із пропозицією, Україна одержить понад 800 мільйонів гривень додаткового доходу від експорту електроенергії.
«Пропозиція Korlea безпрецедентно свідчить про твердий намір компанії ринковими методами все-таки домогтися від України прозорості роботи при експорті електроенергії, при цьому зберігши престиж держави і позиції на ринку Центральної Європи. Зусилля Korlea сьогодні підтримуються всіма провідними компаніями європейського енергоринку, а також представниками еврокомісії і UCTE», - відзначив джерело в Korlea Invest.
Якщо «Укрінтеренерго» відмовиться від пропозиції Energy Capital, то гроші від експорту електроенергії фактично підуть на закордонні рахунки компаній System Consulting, Energo Odbyt й Еmfesz kft у вигляді надприбутку, оскільки ці компанії запропонували значно нижчі ціни.
Як повідомлялася, недавно державна компанія «Укрінтеренерго», після листа міністра палива та енергетики про необхідність заміни контрагентів з експорту електроенергії, підписала контракт із угорською компанією Еmfesz kft, що має безпосереднє відношення до Дмитра Фірташа, на поставку електроенергії в Угорщину в обсязі 160 Мвт/година. Крім того, «Укрінтеренерго» підписало контракт на поставку електроенергії з компанією Energo Odbyt, що одержала 45 Мвт/година для експорту, серед засновників якої по даним сайту Міністерства справедливості були близькі друзі і партнери президента «Укрінтеренерго» і віце-прем'єра Клюєва - українські громадяни Тамара Лисенко таОлександр Рухляда.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас