Заможні платитимуть більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заможні платитимуть більше

Енергетика
570
Національна комісія регулювання енергетики (НКРЕ) установила нові диференційовані тарифи на газ для населення. Великі споживачі будуть платити більше.
Учора НКРЕ затвердила диференційовані тарифи на газ для населення. З 1 січня більшість українських родин будуть платити за 1 куб. м газу 34,5 коп. або 31,5 (у випадку наявності в споживача лічильника). Такий рівень установлений для всіх, хто споживає до 2,5 тис. куб. м гази в рік. Нові тарифи "вдарять" по потужним споживачам газу, оскільки ті, хто споживає більше 2,5 тис. куб. м гази, будуть платити 48 коп. за 1 куб. м. А громадяни, що споживають більше 12 тис. куб. м, будуть платити ще більше - 98 коп. за 1 куб. м.
У НКРЕ не змогли прокоментувати нові ціни на газ для населення й лише відзначили, що "нові тарифи були погоджені з Федерацією профспілок".
За словами Сергія Українця, заступника голови Федерації профспілок України, з 1 липня нинішнього року в середньому споживачі платили 41,4 коп. за куб./м газу. "З 1 січня наступного року близько 2,3 млн. споживачів будуть платити приблизно на 10 коп. менше за 1 куб. м газу.
Це результат того серйозного компромісу, якого ми досягли в переговорах по тарифах на газ", - сказав Українець. За його словами, усього ж з 12,270 млн. споживачів з 1 січня більше 9 млн. споживачів будуть платити 31,5-34,5 коп. за 1 куб. /м газу. Для порівняння, на сьогоднішній день за такою ціною за газ платять усього близько 5,5 млн. споживачів. "А ті, хто використовує газ комплексно: для опалення житла, приготування їжі та підігріву води - платять у середньому 41,4 коп. за 1 куб. м газу", - додав Українець.
За даними Федерації профспілок, розмір тарифів в 31,5-34,5 коп. за 1 куб. м удалося досягти завдяки зниженню планованих витрат на розвиток газодобувних підприємств.
"Багато мільйонів гривень газодобувних компаній, передбачені на капітальне будівництво, були вилучені й спрямовані на часткове покриття тарифів на газ для населення", - повідомив Українець. Нові диференційовані тарифи змусять заощаджувати газ великих споживачів. - Для них ціни на газ виросли".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас