Лукойл викупив 376 заправок в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукойл викупив 376 заправок в Європі

Енергетика
124
Російська нафтова компанія Лукойл купила в американської фірми ConocoPhillips 376 автозаправних станцій у шести країнах Європи.
Лукойл повідомляє, що вона купує 156 АЗС у Бельгії, 49 - у Фінляндії, 44 - у Чехії, 30 - в Угорщині, 83 - у Польщі й 14 - у Словаччині.
Угода буде вважатися остаточно оформленої, коли одержить схвалення Європейською комісією з конкуренції. Рішення цього регулювального органа може бути прийняте у другому кварталі 2007 року. Сума угоди не називається.
У цей час придбані станції працюють під торговельною маркою Jet, відзначається в повідомленні компанії. Згодом вони змінять назву на Лукойл.
Угода з ConocoPhillips здійснена в рамках стратегії Лукойл, відповідно до якої вона "планує значно розширити свою роздрібну мережу в країнах Європи для збуту продукції зі збільшеною додатковою вартістю", - сказав президент компанії Вагыт Алєкперов.
За даними Лукойл, середньодобовий обсяг реалізації на кожній із придбаних АЗС становить у середньому близько 10 тонн нафтопродуктів.
Нове придбання дозволить збільшити обсяг реалізації продукції Лукойл на 1,4 мільйони тонн у рік, тобто на 19% у порівнянні із прогнозним рівнем роздрібних продажів за рубежем в 2006 році, - повідомляє інтернет-сайт Neftegaz.ru.
У цей час компанія володіє 6 тисячами АЗС, у тому числі понад 4,5 тисячі за рубежем. Їй, зокрема, належать близько 2,5 тисячі станцій в 13 штатах США.
Угода з американською компанією в Європі зроблена в той час, коли російському нафтовому гігантові загрожують неприємності у себе на батьківщині. Російське міністерство природних ресурсів має намір відібрати у Лукойл 19 ліцензій на розробку родовищ нафти на півночі Сибіру.
Компанії пред'явлене обвинувачення в неправомірній вирубці лісів і забрудненні водойм, що приводили до погіршення здоров'я місцевого населення.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас