Нафтогаз почитає видобуток нафти в Єгипті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз почитає видобуток нафти в Єгипті

Енергетика
190
НАК „Нафтогаз України” підписала концесійну угоду на розробку єгипетського нафтогазоносного блоку AESE.
На початку червня минулого року Нафтогаз був визнаний переможцем тендеру, і компанія приступилася до аналізу геофізичних даних AESE.
Нафтогаз запропонував за три роки вкласти у пошук вуглеводнів на території AESE 20,2 мільйони доларів. Це стало кращою пропозицією серед учасників, - розповіли у прес-службі НАК.- Компанія акумулює ці кошти самостійно, без залучення кредитних ресурсів".
Відповідно до підписаної угоди, НАК повинна почати роботи на блоці протягом півроку. Загальний термін дії концесії - 27 років, перші три роки з яких виділені на розвідувальні роботи.
З 2010 року Нафтогаз розраховує почати видобуток на блоці, для чого разом з ЕДНК буде створений компанія-оператор проекту в співвідношенні 50% на 50%.
Окупити свої капіталовкладення Нафтогаз планує за п'ять із половиною років після початку промислового видобутку. Після того як проект окупиться, НАК буде одержувати 15-19% продукції залежно від досягнутих обсягів її видобутку. Експерти вважають, що щорічно на блоці AESE можна добувати 2-2,5 млн т нафти.
Загальна площа нафтогазоносного блоку Alam El Shawish East (AESE) перевищує 900 кв км. Прогнозні ресурси нафти блоку, за оцінкою ДП Науканафтогаз, підтвердженої висновками Державної комісії України щодо запасів, становлять не менш 73,5 млн т (категорія З-3), що еквівалентно 90% всіх розвіданих запасів нафти, розташованих на суші України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас