Янукович має намір будувати нові шахти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович має намір будувати нові шахти

Енергетика
98
Будівництво нових шахт дасть можливість забезпечити енергетичну безпеку країни, замінивши високоякісним вугіллям природний газ, що споживається на ТЕС, заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович під час зустрічі з Міністром вугільної промисловості Сергієм Тулубом.
Тулуб проінформував прем'єр-міністра, що заходи щодо збільшення обсягів видобутку вугілля й поліпшення його якості виконуються відповідно до графіка, затвердженого урядом.
Протягом наступного року планується знизити обсяги споживання природного газу на теплоелектростанціях, замінивши його на 50% високоякісним вітчизняним вугіллям.
У ході зустрічі також розглядалося питання про добудування шахти Нововолинська-10, будівництво якої триває вже майже 20 років. "У наступному році планується увести до ладу перший пусковий комплекс, що дасть можливість добувати щорічно 300 тисяч тонн вугілля", - відзначив Сергій Тулуб.
Під час розмови голова уряду відзначив необхідність підвищення тарифних ставок й окладів працівникам вугільної галузі у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати в наступному році.
Як повідомлялося раніше, 20 вересня Мінвуглепром оголосив про будівництво п'яти нових шахт. Вартість тільки одного такого підприємства може перевищити 5 млрд гривень.
Міністерство має намір побудує по одній шахті у всіх великих вугільних регіонах країни - Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Львівській областях і Волині
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас