Бойко заявляє про неможливість приватизації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко заявляє про неможливість приватизації ГТС

Енергетика
98
Міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявляє про неможливість приватизації газотранспортної системи України.
"По-перше, відповідно до законодавства, неможливо приватизувати газотранспортну систему, і всі ці заяви - це тільки відволікання суспільства від усіх тих дій, які привели до ускладнення фінансового стану НАК „Нафтогаз України” і які прямо стосуються керівництва пані Тимошенко урядом", - сказав Бойко.
Щодо банкрутства Нафтогазу він відзначив, що, незважаючи на досить складне фінансове становище компанії, вона завдяки коштам, одержуваним від транзиту газу в Європу і поставок газу населенню дочірнім підприємством Укргазвидобування, є фінансово самодостатньою і здатною оплачувати взяті нею кредити.
Як повідомлялося раніше, лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко обвинуватила Кабінет міністрів у намірі привести до банкрутства Національну акціонерну компанію „Нафтогаз України”.
За її словами, Кабмін планує збільшити виплати НАК „Нафтогаз” у держбюджет на 2,6 млрд гривень.
Також, за словами Тимошенко, Нафтогаз повинна буде покривати фінансовий дефіцит, пов'язаний з неплатежами за енергоносії, зі своїх доходів.
На думку Тимошенко, прем'єр-міністр Віктор Янукович має намір домогтися банкрутства „Нафтогаз України” для компанії РосУкрЕнерго.
В 2006 році „Нафтогаз України” повинен перерахувати у державний бюджет України 11,5 млрд гривень податків і зборів, що становить 22,6% від прогнозованого загального доходу компанії (у РАО Газпром (Росія) цей показник становить 10,7% за 2006).
4 грудня Міністерство фінансів внесло доповнення в проект держбюджету України на 2007 рік, яким пропонується компенсувати зростання вартості газу для підприємств теплокомуненерго за рахунок погашення податкової недоїмки „Нафтогаза України” за 1999-2003 у сумі 2,64 млрд гривень.
Таким чином, суму податкових платежів „Нафтогаз України” в держбюджет на 2007 рік запропоновано збільшити до 14,1 млрд гривень, що складе близько 27% від загальних доходів компанії.
”Нафтогаз України” є монополістом з транспортування газу транзитними газопроводами, монополістом з транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільшим добувачем газу і найбільшим добувачем нафти в Україні.
2005 рік компанія закінчила із чистим консолідованим прибутком 319 млн гривень.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас