Україна розпочинає будувати новий нафтопровід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розпочинає будувати новий нафтопровід

Енергетика
203
В 2007 році почнеться будівництво нового нафтопроводу, що з'єднає систему Придніпровських магістральних нафтопроводів з нафтовим терміналом Південний для транзиту та перевалки казахстанської нафти.
Проект будівництва вже існує і найближчим часом буде проходити робота з узгодження основних інвестиційних складових проекту з українськими та іноземними фінансовими установами, заявив Клюєв на брифінгу після підписання Протоколу засідання загальної міжурядової українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва.
"Цей проект входить у групу інвестиційних проектів, щодо яких протягом наступного тижню ми будемо зустрічатися із представниками українських банків, а згодом - із представниками ряду іноземних інвестиційно-фінансових установ", - сказав чиновник.
Віце-прем'єр також підкреслив, що "левова частка проекту" буде реалізована вже в 2007 році. Він відзначив, що у бюджеті 2007 року закладені кошти для покриття відсотків з інвестиційних кредитів. Клюєв повідомив, що в 2007 році в реальний сектор економіки необхідно вкласти як мінімум 20 млрд грн.
"Це енергетика, авіа будівництво, с/г машинобудування, і т.п.. Всі ці інвестпроекти вже готові. Ми будемо обговорювати підписання кредитних договорів для того, щоб уже в цьому місяці вони почали працювати", - підкреслив віце-прем'єр.
Нагадаємо, Міністерство палива та енергетики України прогнозує продовження нафтопроводу "Одеса-Броди" до польського міста Плоцьк за 2-3 роки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас