Універмаг "Дарниця" опинився під заставою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Універмаг "Дарниця" опинився під заставою

1167
ТАС-Комерцбанк може стати новим власником універмагу "Дарниця". Улітку Тас-комерцбанк видав універмагу "Дарниця" кредит розміром 25,2 млн грн. строком під 14,5% річних на 12 місяців. Кредит був узятий під заставу цілісного майнового комплексу універмагу. Вчора ж представник робочого колективу універмагу, у власності якого залишається 17% акцій універмагу, заявила про нецільове використання кредиту. "Взяли гроші й накупили нерухомості в регіонах, - сказала вона. - Якщо кредит не погасять, банк просто забере універмаг, і ми залишимося ні з чим"....
Голова наглядацької ради універмагу Віктор Скляренко підтвердив факт того, що він уже "давав свідчення правоохоронним органам", що почали розслідування за скаргою робочого колективу. Коментувати детально питання нецільового використання кредиту Скляренко відмовився. За його словами, вартість реконструкції універмагу обійдеться в суму від 2 до 4 млн дол. "Ця сума буде виділена як із власних коштів ВАТ, так і із кредитних коштів ТАС-Комерцбанку", - сказав він.
Універмаг "Дарниця" оцінюється в 10 млн дол. Акціонери концерну "Київ-Донбас" В'ячеслав та Олександр Константиновські не заперечують, що отримали контроль над універмагом улітку поточного року. На базі універмагу планується створити торгово-розважальний комплекс. До існуючих чотирьох поверхів будинку планується добудувати ще три. Крім мережі фаст-фудів, проектом передбачено відкриття салону краси, аптеки, супермаркету побутової техніки, турагентства, банківського відділення, а також одного із найбільших у місті більярдних клуба. Самі Константиновські від будь-яких звинувачень у свою адресу про нецільове використання отриманого кредиту відхрещуються. "Я про це нічого не знаю, якщо в них є якісь факти зловживань, нехай звертаються до відповідних органів. Я тільки акціонер і про поточні справи універмагу нічого не знаю", - сказав Олександр Константиновський. У банку роблять вигляд, що проблем із кредитом немає. Наприклад, Олеся Бондаренко, начальник управління кредитного адміністрування ТАС-Комерцбанку запевняє, що "кредит видавався не для реконструкції", та "що цільове використання кредиту витримано". У той же час Віктор Скляренко підтвердив, що реконструкція універмагу почнеться тільки "поточного місяця".
Не виключено, що Константиновські для того, щоб не втратити універмаг, можуть піти на те, щоб погасити кредит з інших, власних джерел. Бізнесмени є акціонерами "Київ-Донбас", "Дипломат-Хол", "Ботанік-Тауер", комплексу "Введенський". Їм також належать частки в мережі ресторанів CarteBlanche і ресторанів швидкого обслуговування, що працюють під брендом "Пузата хата".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас