Шенгенська зона розширюватиметься до кінця 2007 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шенгенська зона розширюватиметься до кінця 2007 року

221
Міністри внутрішніх справ та юстиції країн Європейського Союзу погодили графік розширення шенгенськой зони за рахунок держав, що вступили в ЄС у 2004 році.
Вирішено скасувати контроль на внутрішніх сухопутних і морських кордонах з цими країнами до 31 грудня 2007 року, а на повітряних кордонах - з 29 березня 2008 року.
Однак це не відбудеться автоматично. Країнам-кандидатам треба буде підтвердити, що вони повною мірою забезпечують виконання всіх вимог, пропонованих учасникам Шенгенських угод про вільне пересування всередині цього простору.
Це стосується в першу чергу їх здатності забезпечувати надійну охорону зовнішніх кордонів із країнами, що не входять у Союз. Крім того, необхідно підключити нових учасників до шенгенськой бази поліцейських даних, хоча раніше планувалося дочекатися створення нової, більш розширеної бази.
До шенгенської зони входять всі старі країни ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії. Нові заходи стосуються 10 держав - Угорщини, Кіпру, Латвії, Литви, Мальти, Польщі, Словаччини, Словенії, Чехії та Естонії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас