Уряду не вдасться виконати запрановане зростання ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряду не вдасться виконати запрановане зростання ВВП

Казна та Політика
149
Уряду України не вдасться виконати заплановане на 2007 р. у проекті Державного бюджету зростання ВВП і межевий рівень інфляції.
Про це сьогодні в інтерв'ю журналістам повідомив член парламентського комітету з питань бюджету, народний депутат від "Нашої України" Олександр Чорноволенко.
За його словами, у проекті бюджету на 2007 р. передбачається зростання ВВП на 6,5% ы інфляція на рівні 7,5%. Інфляція, на думку Чорноволенко, буде становити не менш 11%.
Тому, на його думку, реальний розмір зведеного бюджету за рахунок інфляції може вирости до 216 млрд грн. Чорноволенко відзначив, що це свідчить про те, що антикризовий уряд має можливість урахувати пропозиції Президента України Віктора Ющенко щодо збільшення прожиткового мінімуму і фінансування Міністерства оборони України, а саме, збільшення зарплати військовослужбовцям. Усього на задоволення відповідних пропозицій Президента, за словами Чорноволенко, необхідно в межах 7 млрд грн, які і будуть у бюджеті в 2007 р. за рахунок інфляції.
Чорноволенко висловив припущення, що антикризова коаліція "все-таки вгомониться". Якщо ж цього не трапиться, то "Наша Україна" буде пропонувати Президентові накласти вето на прийнятий Державний бюджет.
Чорноволенко відзначив, що в такому випадку в антикризової коаліції не вистачить голосів для подолання вето Президента, а тому їм доведеться врахувати всі пропозиції Президента, щоб бюджет був прийнятий до кінця 2006 г.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас