Бюджетний комітет проігнорував зауваження Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджетний комітет проігнорував зауваження Президента

Казна та Політика
587
Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти проект Закону про Державний бюджет України на 2007 рік, не з огляду на зауважень Президента України.
Про це повідомив перший заступник голови Комітету ВР із питань бюджету, член фракції “Наша Україна” Павло Жебривський..
За його словами, керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Олександр Шлапак на засіданні бюджетного комітету проінформував депутатів про зауваження Глави держави, але вони не були розглянуті Комітетом.
Жебривський також повідомив, що рішення бюджетного комітету рекомендувати парламенту прийняти проект Закону про Державний бюджет на 2007 рік у другому читанні і в цілому як закон був прийнятий з порушенням регламенту. Так, за словами депутата, перед голосуванням засідання покинули представники фракцій “Наша Україна” і БЮТ.
Жебривський стверджує, що питання було поставлено на голосування при відсутності кворуму, коли з необхідних 16-ти депутатів були присутні 15. За рекомендацію прийняття проекту бюджету проголосували 14 членів антикризової коаліції, а один (представник КПУ) утримався. Він також відзначив, що не було постатейного розгляду проекту бюджету.
Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко послав лист у Верховну Раду, у якому просить доробити проект закону «Про Державний бюджет України на 2007 рік», з огляду на ряд його пропозицій.
Як відзначає глава держави, при доробці відзначеного проекту закону деякі принципові, надзвичайно важливі для широких верств населення позиції урядом не враховані.
Зокрема, мова йде про прогнозоване в 2007 році різке зменшення темпів зростання реальних доходів населення в порівнянні з 2005 і 2006 роками; належному фінансуванні Збройних сил України; недопущенні «ручного» управління в процесі виконання бюджету, а також запобігання ухиляння сплати податку на додану вартість при імпорті товарів в Україну.
За словами Ющенко, облік його пропозицій щодо цих питань дозволить вирішити «ряд важливих для українського суспільства проблем, приведе до зростання добробуту громадян, підвищенню прозорості державного управління і довірі до державної влади».
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас