Семенюк підмінили список об"єктів приватизації? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семенюк підмінили список об"єктів приватизації?

Фондовий ринок
179
У вівторок, 5 грудня, на засіданні комітету Верховної Ради з економічної політики депутати виявили, що їм було подано до розгляду список об'єктів підметів приватизації в 2007 році, який докорінно відрізнявся від того, за який раніше було проголосовано Верховною Радою в першому читанні.
У доробленому Фондом держмайна до другого читання списку об'єктів, пропонованих до продажу, глава комітету Володимир Заплатинський нарахував 275 помилок, які керівництво ФДМ допустило при складанні переліку. Помилки, за його словами, носили переважно стилістичний і технічний характер.
При цьому перед підсумковим голосуванням, гортаючи дороблений список об'єктів, депутат від ПР Микола Янковський виявив, що до переліку не потрапило підприємство, яке його цікавить. Не знайшов збігів з попереднім списком і глава підкомітету з питань приватизації Михайло Чечетов. На його думку, список майорів новими об'єктами. Після детального вивчення депутати зрозуміли, що і обсяги пакетів акцій підприємств, запропонованих до продажу, відрізнялися з попередньою версією документа.
Чечетов визнав, що списки підмінили. «Навіщо йти методом обману? Навіщо нишком намагатися протягнути інший перелік?», - обурився екс-глава ФДМ. Він припустив, що або Валентина Семенюк допрацьовувала список «уночі по пиятиці, або ж це в неї такий стиль життя». Образився і глава комітету, внаслідок чого виключив зі списку завод ім. Петровського, що був включений у список голосуванням депутатів на прохання заступника глави ФДМ Володимира Парфененко.
Прес-секретар ФДМ Ніна Яворськая заявила, що Валентина Семенюк ні про яку підміну списків не знає. «Думаю, що список вийшов таким через те, що в останній момент пішли ходатайствова від керівників різних підприємств, і Валентина Петрівна змушена була включити в перелік низку нових об'єктів», - припустив заступник глави спецкомісії ВР з приватизації Олександр Бондар.
У підсумку Заплатинський, виставив на голосування колишній список, раніше проголосований у першому читанні, до якого не входять «Укртелеком» і «Одеський припортовий завод».
Як повідомлялося, парламент прийняв у першому читанні зареєстрований 15 листопада Кабміном у Верховній Раді проект закону про орієнтовний перелік об'єктів права державної власності, які підлягають приватизації в 2007 році, до якого увійшли 596 об'єктів.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас