Компанія Tesla відмовилася від розвитку технології гігакастингу на тлі скорочення витрат — Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Tesla відмовилася від розвитку технології гігакастингу на тлі скорочення витрат — Reuters

Фондовий ринок
295
Компанія Tesla відмовилася від розвитку технології гігакастингу на тлі скорочення витрат — Reuters
Компанія Tesla відмовилася від розвитку технології гігакастингу на тлі скорочення витрат — Reuters
Компанія Tesla відмовилася від амбітних планів розширення технології гігакастінгу (gigacasting — англ., лиття металу під тиском), що стало додатковою ознакою скорочення витрат на тлі падіння продажів та зростання конкуренції.
Про це повідомляє Reuters із посиланням на два обізнаних джерела.
«Tesla є лідером у галузі гігакастингу, передової технології, яка використовує величезні преси потужністю в тисячі тонн тиску для лиття великих секцій днища автомобіля. У типовому автомобілі днище може складатися із сотень окремих частин», — пояснює видання.
Так, торік компанія розробляла нову платформу для виготовлення днища невеликих автівок з однієї вилитої деталі, щоб радикально спростити виробництво та скоротити витрати.
Проте наразі Tesla припинила цю програму, вирішивши зосередитися на перевіреному методі відливання днища з трьох частин.
«Рішення відкласти потенційний прорив у виробництві стало ще одним прикладом того, як Tesla зменшує короткострокові витрати, аби пристосуватися до падіння продажів і рентабельності, зниженню попиту на електромобілі в усьому світі та посиленню конкуренції з боку інших виробників електромобілів, таких як китайський BYD», — зазначається в повідомленні.
У цьому зв’язку також указується, що минулого місяця Tesla звільнила понад 10% своїх працівників по всьому світу. Також пішли у відставку кілька керівників вищої ланки.
Такі кроки, резюмує Reuters, відображають фундаментальну зміну стратегії - Tesla воліє зосередитися на розробці безпілотних автівок, аніж на стрімкому нарощуванні продажів електромобілів, на що розраховували багато інвесторів.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас