Для оформлення субсидій тепер треба лише два документи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для оформлення субсидій тепер треба лише два документи

Казна та Політика
1686
Уряд спростив процедуру оформлення субсидій. Про це сьогодні на прес-конференції заявив віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник, пославшись на рішення, прийняте сьогодні на засіданні уряду.
Крім того, Кабінет Міністрів схвалив проект закону, що дозволяє реструктуризувати заборгованість населення за житлово-комунальні послуги, накопичену до 1 грудня 2006 року.
Нагадаємо, учора про прийняття Кабміном зазначених рішень повідомив віце-прем'єр-міністр Дмитро Табачник піж час селекторної наради з питань ЖКГ.
Зокрема, за його словами, для оформлення субсидій громадянам буде потрібно представляти всього два документи - довідку про доходи, а також рахунки з оплати за послуги ЖКГ.
Табачник відзначив, що, відповідно до рішення уряду, право на одержання субсидій будуть мати громадяни, які платять за послуги ЖКГ понад 20% сукупного доходу, а у випадку наявності в родині інвалідів або непрацездатних - 15%.
Табачник підкреслив, що, попереджаючи можливе виникнення черг в управліннях з оформлення субсидій, уряд передбачить у постанові положення, відповідно до якого субсидія зможе оформлятися протягом 2 місяців з моменту ухвалення рішення органом місцевого самоврядування про підвищення тарифів. Так, для прикладу, відзначив Табачник, якщо рішення про підвищення тарифів було прийнято з 1 грудня п.р., оформлення субсидій можна зробити до 1 лютого 2007 року. Крім того, уряд доручило місцевим адміністраціям підсилити роботу управління з оформлення субсидій. Зокрема, обл- і райадміністраціям доручено організувати двозмінну роботу цих управлінь - з 8.00 до 20.00.
Зокрема, Табачник від імені уряду зробив доручення Мінбуду, Мінекономіки, Мінфіну, Мінпраці, а також Мін'юсту невідкладно протягом доби проробити відповідні зміни в Закон України «Про реструктуризацію заборгованості населення за квартирну плату, житлово-комунальні послуги, спожитий газ й електроенергію».
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 червня 2003 р. № 976, реструктуризація заборгованості і внесення поточних платежів проводиться шляхом висновку громадянином з підприємством, що надає житлово-комунальні послуги, договори про реструктуризацію заборгованості і внесенні поточних платежів за житлово-комунальні послуги.
Заборгованість громадян з оплати житлово-комунальних послуг, що утворилася на 1 липня 2003 р., реструктуризувати строком до 60 місяців - залежно від суми заборгованості і рівня сукупного доходу родини на дату реструктуризації.
На період погашення реструктуризованої заборгованості загальна сума поточних платежів і платежів з погашення реструктуризованої заборгованості не повинна перевищувати 25 відсотків доходів, які визначаються під час нарахування субсидій для працюючих громадян, і 20 відсотків - для пенсіонерів і інших осіб, які одержують будь-які види соціальної допомоги.
У випадку, коли доход громадянина, що уклав договір про реструктуризацію заборгованості, не вистачає для повного погашення, термін дії договору триває по письмовій заяві громадянина до повного її погашення.
За даними Держкомстату, у січні-червні 2006 року з населенням було укладено 61,6 тис. договорів про погашення реструктуризованої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.
З початку дії постанови з погашення реструктуризованої заборгованості (липень 2003 року) і по липень 2006 року було укладено 2 млн. 404,9 тис. договорів на суму 1 млрд. 555,8 млн. грн. Сума внесених платежів становила 722,8 млн. гривень.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас