Порошенок: Гроші від продажу "Криворіжсталі" знаходяться на Єдиному казначейському рахунку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенок: Гроші від продажу "Криворіжсталі" знаходяться на Єдиному казначейському рахунку

Казна та Політика
159
Гроші від продажу "Криворіжсталі" знаходяться на Єдиному казначейському рахунку. Про це повідомив під час прес-конференції голова парламентського комітету з питань фінансової та банківської діяльності, народний депутат від блоку "Наша Україна" Петро Порошенко.
За його словами, станом на 4 грудня, на єдиному казначейському рахунку України знаходиться 22 млрд грн. З відзначеної суми понад 10 млрд грн - кошти загального фонду Державного бюджету України в національній валюті. "Це ще одна інформація, де були гроші від "Криворіжсталі", тому що в дійсності ці залишки коштів на єдиному казначейському рахунку і є тими коштами, які уряд не використав з виконанням бюджету поточного року", - сказав Порошенко.
Порошенко відзначив, що зараз ми стоїмо перед загрозою, коли до кінця цього року буде вкинуто в економіку 20 млрд грн із казначейського рахунку. Це створить "ще один інфляційний тиск" на гривню і на макроекономічні показники, що у свою чергу ще більше знизить реальну заробітну плату і доходи населення.
Також у Порошенко викликало подив, що маючи такі кошти, уряд взяв позику в 7 млрд грн. На його думку, якби ці запозичення були здійснені на початку наступного року, це гарантувало б набагато більш низьку процентну ставку. Крім того, це забезпечило б економію десятків мільйонів гривень сплати за відсотки до тієї пори, коли ці гроші будуть потрібні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас