Литва має намір включитися до Шенгенської зони вже в 2007р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва має намір включитися до Шенгенської зони вже в 2007р.

61
Президент Литви Валдас Адамкус привітає рішення Брюсселю почати розширення Шенгенського простору в 2007 році.
"Тепер уже Литва повинна зробити все можливе, щоб вчасно підготуватися і включитися в цей простір", - процитувала слова Адамкуса радник президента Ріта Грумадайте.
Міністр закордонних справ Литви Пятрас Вайтекунас заявив, що "позитивні рішення ЄС (про прискорення розширення Шенгенской зони) відкрили більше можливостей".
"Однак остаточної мети - можливості громадянам Литви подорожувати ЄС без паспортного контролю – доб”ємося, тільки вчасно виконавши внутрішні підготовчі роботи. Так що відповідальним інститутам Литви необхідно буде ще більше згуртувати свої зусилля", - сказали в департаменті інформації литовського МЗС Литви з посиланням на слова Вайтекунаса.
Раніше в Брюсселі на засіданні міністрів внутрішніх справ та юстиції країн Євросоюзу було ухвалене рішення не відкладаючи почати розширення Шенгенського простору.
Це рішення Брюсселю дозволяє Вільнюсу сподіватися, що контроль внутрішніх сухопутних і морських кордонів Литви із країнами ЄС може бути відмінено наприкінці 2007 року, повітряних кордонів - з березня 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас