Газпромбанк веде переговори про купівлю юанку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпромбанк веде переговори про купівлю юанку в Україні

283
Газпромбанк веде переговори про придбання банку в Україні, повідомив заступник голови правління кредитної організації Кирило Левін.
"Переговори ведуться, розглядаються різні варіанти, але вже в 2007 році можна буде говорити про те, що буде зроблена покупка", - відзначив він.
"Ця країна особливо цікава нашому головному акціонерові ("Газпрому" ) і нашим клієнтам", - сказав Левін, відповідаючи на запитання про те, що залучає Газпромбанк на українському ринку.
При цьому в бесіді з журналістами заступник глави Газпромбанка відзначив, що зараз банківські активи в Україні сильно переоцінені: за них просять набагато більше, ніж вони реально коштують.
Крім України, Газпромбанк цікавить ряд російських регіонів, зокрема Східна Сибір і Далекий Схід, додав Левін.
У сумі мова йде про три-п'ять банків, сказав він. Придбання можуть відбутися після розміщення допемісії акцій Газпромбанка.
У вівторок Газпромбанк оголосив про майбутню покупку магнітогорського "Кредит Урал Банку".
Рада директорів Газпромбанка 15 листопада вирішив рішення допемісію акцій у розмірі 33% від збільшеного статутного капіталу на користь НПФ "Газфонд" за 34,56 млрд рублів, говорилося в повідомленні Газпромбанка.
Газпромбанк за підсумками трьох кварталів 2006 року зайняв 3-е місце за розмірами активів у рейтенгу "Інтерфакс-100", підготовленому "Інтерфакс-ЦЕА".
Зараз 12,5% акцій банку володіють ТОВ "Нові фінансові технології" (НФТ, 100%-ва "дочка" кредитної організації), інші акції належать "Газпрому". Частка "Газпрому" скоротиться до 41,7%, а НФТ - до 8,4% у результаті двох угод: розміщення допвипуску акцій на користь НПФ "Газфонд", а також продажу пенсійному фонду "Газпрому" 24,9% акцій, що належать газової монополії.
За підсумками допемісії статутний капітал банку виросте на 50% - з 13 млрд 331 млн 851 тис. рублів до 19 млрд 997 млн 778 тис. рублів. З урахуванням ціни розміщення банк залучить 34,56 млрд рублей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас