Ford продає завод з виготовлення систем клімат-контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford продає завод з виготовлення систем клімат-контролю

Фондовий ринок
98
Американський автомобілебудівний концерн Ford Motor Co. продає французькому виробникові автокомпонентов Valeo SA завод з виробництва систем клімат-контролю. Відповідна угода була досягнута під час переговорів 4 грудня, повідомила прес-служба Ford.
Фінансові умови угоди не розкриваються. Продаж заводу буде здійснена в рамках плану реструктуризації, що передбачає масштабне скорочення виробництва в Північній Америці.
Завод, розташований недалеко від Детройту, колись належав колишньому дочірньому підприємству Ford - Visteon Corp., однак був викуплений компанією в 2005 р. для продажу. На ньому працює 250 постійних і близько 1 тис. погодинних робітників.
У рамках реорганізації виробництва Ford планує закрити 14 заводів у Північній Америці, а також продати частину непрофільних активів. З початку року концерн відправив на дострокову пенсію або звільнив 38 тис. співробітників - це 46% усього персоналу.
Криза в американському автомобілебудуванні, що вдарило не тільки по Ford, але й по інших флагманам цього бізнесу - General Motors Corp і Chrysler Group - триває не перший рік і зв'язаний у першу чергу з конкуренцією, що роблять виробники з Японії. Використовуючи більш дешеву робочу силу і граючи на заниженому, як вважають у США, курсі ієни, вони пропонують американським споживачам більш доступну продукцію.
За один тільки III квартал 2006 р. сумарні збитки GM, Ford і Chrysler склали 7,4 млр ддол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас