В Росії застрелено гендиректора нафтової компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії застрелено гендиректора нафтової компанії

Кримінал
249
У Росії відбулося ще одне голосне вбивство. Цього разу в Самарі. Напередодні там застрелений генеральний директор нафтогазової компанії "Ітера-Самара" Олександр Самойленко. Як передає радіостанція "Луна Москви", убивство відбулося біля офісу фірми - невідомі розстріляли Самойленка з автомата в той момент, коли він виходив з будинку. Бізнесмена намагалися госпіталізувати, але він помер від отриманих поранень по дорозі у лікарню.
Раніше Самойленко одержав нове призначення і незабаром повинен був очолити "АвтоВАЗенерго" - дочірню компанію "АвтоВАЗу".
Крім того, Самойленко очолював ТОВ "Кубок губернатора" - структуру, створену для фінансування легкоатлетичних змагань під патронажем Костянтина Тітова.
Міжнародна група компаній "Ітера" є одним з найбільших незалежних виробників і продавців природного газу, що працюють у країнах СНД і Балтії. Статутний капітал групи становить 60 млн руб., його засновниками є кіпрська компанія ITERA Holdings Limited (99,99%) і генеральний директор компанії Валерій Отчерцов (0,01%).
Нагадаємо, протягом осіни ц.р. у Росії фізично були усунуті кілька впливових бізнес-фігур. Правда, до цього всі вбивства відбувалися в Москві. Так, 13 вересня ц.р. було убито Козлова - перший заступник голови Банку Росії. 10 жовтня застрелили гендиректора Чертанівської філії Зовнішторгбанку-24 Плохіна, який був депутатом Мосради. А 22 листопада пострілом у голову був убитий співвласник ТОВ "КБ "Спецсетьстройбанк" Мещеряков. Жоден з виконавців замовлених убивств не був знайдений, втім як і його замовники.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас