Доллар у світі "кружляє" навколо 14-річного імінмуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доллар у світі "кружляє" навколо 14-річного імінмуму

Валюта
407
Долар коливався поблизу 14-літнього мінімуму до фунта стерлінгів і біля 20-місячного мінімуму до євро на торгах в Азії в п'ятницю на тлі очікувань того, що ослаблення економіки США може спонукати Федеральну резервну систему в наступному році понизити процентні ставки.
Як повідомляє "Reuters", йєна не на довго опустилася до долара після виходу даних про вповільнення росту базових споживчих цін у Японії. Темпи росту базового індексу цін споживачів (CPI) у Японії в жовтні знизилися до 0,1% у річному вираженні, і це підсилило сумніву в тому, що Банк Японії незабаром підвищить процентні ставки.
Однак потім йєна відновилася, оскільки трейдери почали купувати її після того, як євро не вдалося обновити історичний максимум до японської валюти на рівні вище 153,45 ієни, а японські експортери і макрофонди продавали долар, що досяг денного максимуму, говорять дилери.
Дані, які вийшли вчора, про індекс PMI Чікаго вказали на спад ділової активності на Середньому Заході США, і це викликало занепокоєння інвесторів із приводу можливого вповільнення економіки США, незважаючи на те, що дані про ВВП країни за III квартал були переглянуті убік підвищення .
Одним із ключових факторів, здатних вплинути на строки підвищення процентних ставок у Японії, може стати щоквартальний огляд "tankan" Банку Японії, який повинен бути опублікований 15 грудня. Аналітики не мають загальної думки про те, чи підвищить центробанк процентну ставку до 0,5% з поточних 0,25% у грудні або почекає до початку 2007 року.
Дані про CPI вийшли день через післу того, як член комітету Банку Японії з вироблення політики Тадао Нода сказав, що центробанк може підвищити ставки, навіть якщо темпи росту споживчих цін залишаться на поточних рівнях, близьких до нульового.
До 6:32 долар знизився майже на 0,2% до йєни до 115,65 йєни із приблизно 115,80 йєни наприкінці торгів у Нью-Йорку вчора. Після виходу даних про CPI він не на довго здійнявся до 115,88 ієни.
Євро опустився до 153,29 йєни з 153,40 у США в четвер. Єдина європейська валюта виросла до $1,3251, наблизившись до 20-місячного максимуму на рівні $1,3276, установленому на електронних торгах EBS напередодні.
Фунт стерлінгів коштував біля $1,9672. Учора він виростав до $1,9700 - максимального значення з вересня 1992 року, коли Великобританія була змушена відмовитися від Європейського механізму регулювання валютних курсів.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас