Необхідно ввести майсимальний межевий рівень тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Необхідно ввести майсимальний межевий рівень тарифів

Казна та Політика
142
В Україні необхідно ввести максимальний межовий рівень тарифів житлово-комунального господарства - для цього треба на законодавчому рівні дозволити Кабінету міністрів тимчасово вводити його в окремих регіонах.
Про це заявив сьогодні народний депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий. Він уточнив, що це може робитися у випадках, якщо рівень тарифів, затверджуваний місцевими радами, виявляється надмірно високим.
При цьому місцеві влади, затверджуючи тарифи ЖКГ, управління витратними методами, не впроваджуючи ресурсозберігаючі проекти, відзначив Сухий. "У результаті відсутнє відновлення основних фондів і, як наслідок, можливості для зниження собівартості житлово-комунальних послуг", - підкреслив він.
Як приклад народний депутат привів Київ, де міська адміністрація підвищує вартість житлово-комунальних послуг в 2,8-2,97 рази. Так, вартість гарячого водопостачання в столиці зростає з 3,72 до 12,86 грн за куб.м, опалення - з 0,8 до 2,2 грн/кв.м.
Як повідомив Сухий, він розробив відповідний законопроект про внесення змін у Закон "Про житлово-комунальні послуги". І парламентський комітет з питань економічної політики рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас