Росія розраховує на дешеві енергоресурси країн ЄврАзЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія розраховує на дешеві енергоресурси країн ЄврАзЕС

Енергетика
117
Росія розраховує збільшити поставки електроенергії за рахунок дешевих енергоресурсів у країнах ЄврАзЕС, заявив глава Мінекономрозвитку Герман Греф на брифінгу за підсумками третього засідання ради з фінансово-економічної політики держав-членів ЄврАзЄС у п'ятницю в Алма-Аті.
"Ми припускаємо, що дешеві ресурси, вугільні, можливо, газові, а в першу чергу - гідроресурси, дозволять створювати більш дешеві джерела генерації на території ЄврАзЄС, чим у Росії", - сказав він.
За словами міністра, використання потенціалу енергопотужностей із створення спільної електрогенерації буде розглянуто на наступному засіданні, що пройде у квітні в Казані.
Греф також повідомив, що у квітні буде заслухане питання про створення єдиної транспортної логістичної системи країн ЄврАзЄС.
За словами глави МЕРТ, у ході сьогоднішнього засідання була досягнута домовленість про графік роботи зі створення Митного союзу на базі ЄврАзЄС між Росією, Білорусією та Казахстаном на першому етапі.
Він відзначив, що в наступному засіданні крім членів ЄврАзЄС візьмуть участь міністри країн, що володіють статусом спостерігача при ЄврАзЄС - Вірменії, Молдавії та України.
Греф також повідомив, що в ході сьогоднішнього засідання обговорювалося питання, що стосується приєднання Росії, Казахстану та Білорусії до СОТ.
Крім того, було ухвалено рішення провести порівняльний аналіз макроекономічних показників і ризиків, що стоять перед економіками країн, а саме - з інфляції, зміцненню національної валюти, можливому перегріву економіки.
За словами міністра, була заслухана доповідь про функціонування Євразійського банку розвитку. Як повідомив Греф, до 2008 року капіталізацію банку планується підвищити до $1,5 млрд. Він відзначив, що в цей час уже формується потенційний пакет приблизно з 30 проектів, 6 з яких перебувають у високому ступені готовності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас