Мінюст знову відмінив підвищення тарифів у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінюст знову відмінив підвищення тарифів у Києві

Казна та Політика
253
Cтаном на 1 грудня в Києві залишаються діючі тарифи на житлово-комунальні послуги, зареєстровані в органах юстиції в 2000-2002 роках.
Про це заявив начальник Київського міського управління юстиції Дмитро Сокуренко, повідомили в прес-службі Мін'юсту.
„Стану на 1 грудня 2006 року в Києві залишаються діючі тарифи на житлово-комунальні послуги, зареєстровані в органах юстиції в 2000 і 2002 роках, а також зміни до цих тарифів, зареєстровані в 2002, 2003, 2004 та 2005 роках”, - говориться в повідомленні прес-служби.
На 1 грудня 2006 року, повідомив Сокуренко, ці розпорядження не були скасовані, а значить залишаються в силі.
Крім того, відзначив він, на перше число грудня в Київське управління юстиції не було подано на державну реєстрацію ніякого іншого розпорядження Київської міської державної адміністрації, яке б стосувалося житлово-комунальних тарифів. У тому числі, органи юстиції не реєстрували чотири розпорядження щодо встановлення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, які, як стало відомо із засобів масової інформації, були прийняті Київською міською держадміністрацією 30 жовтня 2006 року.
Як відзначив Сокуренко, відповідно до законодавства про державну реєстрацію, зокрема Указом Президента України «Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади», незареєстрованні акти законодавства є недійсними і не можуть посилати на виконання.
За словами керівника столичної юстиції, на сьогодні в столиці України діє розпорядження № 748 «Про встановлення розмірів квартирної плати та плати (для приватних квартир) за зміст будинків і прибудинкової територій у м. Києві», що Київська міська державна адміністрація зареєструвала в 2000 році. В 2002 році до цього розпорядження були внесені зміни, які також були зареєстровані в Київському міському управлінні юстиції.
Крім того, в 2002 році Київська міська державна адміністрація зареєструвала розпорядження № 1245 «Про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії і житлово-комунальні послуги для населення». Протягом 2003, 2004 і 2005 років до цього розпорядження тричі вносилися зміни, які також реєструвалися Київською міськдержадміністрацією в органах юстиції.
Сокуренко також відзначив, що кількість розпоряджень Київської міськдержадміністрації, які надійшли в міське управління юстиції із квітня по листопад 2006 року в 4 рази нижче, ніж за аналогічний період 2005 року.
Керівник столичної юстиції повідомив, що із квітня 2006 року Київська міська державна адміністрація послала на реєстрацію в Київське міське управління юстиції 6 розпоряджень, які були зареєстровані.
Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація вирішила підвищити тарифи житлово-комунальні послуги, холодну, гарячу воду та водовідвід в 3-3,4 рази з 1 грудня.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас