Росія знизила експортне мито на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія знизила експортне мито на нафту

Енергетика
153
Відсьогодні Росія знижує експортне мито на нафту на 56,9 дол./т до 180,7 дол./т.
Як прокоментував раніше заступник начальника відділу митних платежів Міністерства фінансів Росії Олександр Сакович, середня ціна на нафту марки Urals на світових ринках за підсумками моніторингу у вересні-жовтні склала 56,93 дол./барр. Це дозволило переглянути рівень митного бар'єра при експорті нафти з Росії.
Величина експортного мита в Росії прив'язана до її вартості на світовому ринку. Уряд країни переглядає цей показник раз на 2 місяці. Дотепер у Росії діяло експортне мито на нафту в розмірі 237,6 дол./т., що була встановлена з 1 жовтня. Середня ціна на нафту марки Urals на світових ринках у липні-серпні становила 68,933 дол./барр.
Учасники паливного ринку України відзначають, що прямий вплив на Україну російського експортного мита на нафту практично відсутній, а ціни на нафту для українського ринку в цей час формуються, у першу чергу, виходячи з її світових біржових котирувань. Внутрішній ринок України як і раніше буде більше реагувати так само на сезонність і співвідношення пропозиці-попиту в країні.
1 листопада ОПЕК знизила квоти нафтовидобутку в рамках організації на 1,2 млн барр./день із метою стримування падіння цін на нафту. Із цього приводу виконуючий обов'язки генсекретаря ОПЕК Мохаммед Баркіндо заявив, що ОПЕК буде аналізувати ситуацію протягом місяця, щоб проаналізувати як відображається скорочення видобутку ОПЕК на ринку. При цьому він додав, що організація очікує зниження попиту на нафту в 2007 р. до 28,1 млн барр./день. Таким чином, не виключено, що на грудневому засіданні ОПЕК буде ухвалено рішення про подальше скорочення квот нафтовидобутку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас