Україна, Єврокомісія та ще 10 країн підписали "дорожню карту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна, Єврокомісія та ще 10 країн підписали "дорожню карту"

Енергетика
167
Україна, Європейська комісія, а також Азербайджан, Вірменія, Білорусія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан, Туреччина і Узбекистан погодили спільну енергетичну стратегію, підписавши "дорожню карту" з питань енергетичного співробітництва, говориться в повідомленні Єврокомісії.
"Дорожня карта" підписана за результатами засідання другої міністерської конференції з економічного співробітництвуав Астані (Казахстан). Росія виступила на переговорах як спостерігач.
Стратегія, передбачена "дорожньою картою", оголошує нормативно-правові рамки, що визначають подальший розвиток інтегрованого енергетичного ринку Європейського Союзу й країн Каспийско-Черноморского регіону.
Крім того, спільна енергетична стратегія, прийнята на нинішній конференції, передбачає створення нових енерготранспортних інфраструктур, забезпечення надійності енергопоставок, підтримку розвитку "чистої" енергетики і залучення державних і приватних інвестицій в енергетичну галузь.
"Конференція стала черговим кроком до більш тісної енергетичної інтеграції... вона є історичним шансом зміцнити енергетичну взаємодію між регіонами", - сказав комісар з питань енергетики Європейської комісії Андріс Пібалгс.
Нагадаємо, перша міністерська конференція з економічного співробітництва між ЄС і країнами Чорноморсько-Каспійського регіону та їх сусідів відбулася 13 листопада 2004 року в Баку (Азербайджан).
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас