Мінюст має намір боротися з рейдерством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінюст має намір боротися з рейдерством

Кримінал
107
Міністерство юстиції України планує розробити законодавчі механізми боротьби з рейдерством, заявив міністр юстиції Олександр Лавринович під час зустрічі з послом ФРН в Україні Райнгардом Шеферсом.
"Ми знаємо складові рейдерства, знаємо, як діють рейдери, і працюємо над тим, щоб законодавчо зробити рейдерство неможливим", - наводить слова міністра прес-служба Мін'юсту.
За словами Лавриновича, у рейдерских схемах "є замовник, що стимулює відповідними методами поява судового рішення, це рішення чекає державний виконавець, який законним чином, але дуже швидко, готується виконати це рішення. У цьому йому допомагають органи внутрішніх справ, які чекають тільки, поки держвиконавець поставить підпис під виконавчим виробництвом".
"Ця антигромадська дія нелегітимна, однак відбувається абсолютно законним чином", - сказав міністр юстиції.
За словами Шеферса, стурбованість проблемою рейдерства найбільше часто висловлюють посли іноземних держав, а також закордонні суб'єкти підприємницької діяльності.
"Ця проблема значно погіршує імідж України. У міру збагачення окремих людей вона відлякує інвесторів від України в той час, коли країна має потребу в інвестиціях", - приводить прес-служба Мін'юсту слова посла.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас