Путін дав Януковичу "позитивний сигнал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін дав Януковичу "позитивний сигнал"

Енергетика
175
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що в Москві одержав "позитивний сигнал" на збільшення обсягів прокачування нафти в Україну на цей і на наступний роки.
Янукович підкреслив, що це дозволить збільшити обсяги переробки нафти на українських нафтопереробних заводах. Він також відзначив прагнення двох сторін збільшити обсяги прокачування газу в Україну, повідомляє прес-служба Кабміну.
Під час переговорів з російським керівництвом, знову була підтверджена зацікавленість України в участі у видобутку газу на території Росії. Янукович також відзначив, що аналогічні переговори Україна веде із країнами Каспійського регіону.
Крім того, стало відомо, що прем'єр-міністр України запропонував президентові Росії Володимиру Путіну подумати над питанням уніфікації тарифів для того, щоб перенаправляти вантажні транзитні потоки із країн Балтії в Україну.
"Є питання, які потрібно вирішити, що є принциповим і одним з таких питань є уніфікація тарифної системи не тільки між Росією та Україною, але й між країнами Азії", - сказав Янукович.
Він запропонував створити міжурядову комісію, що займеться питанням уніфікації тарифів.
"Я добре пам'ятаю нашу розмову, що якщо буде згода всіх сторін, то це буде першим кроком у єдиному економічному просторі", - сказав Янукович, на що Путін відзначив: "Я вас правильно зрозумів, Україна думає про ЄЕП?".
Український прем'єр-міністр відзначив, що "та пауза, яка була два роки, ще раз підтвердила, що в нас є можливість збільшити транзит через Росію і Україну". За його словами, Україна зараз веде переговори, щоб товаропотоки, які йшли через країни Балтії, перенаправляти через Україну. Він сказав, що не бачить тут ніяких перешкод. "Ми пропонуємо побудувати дорогу Київ-Москва", - додав Янукович.
Під час візиту Януковича в Москву обговорювалася також підготовка комплексу питань двостороннього співробітництва до засідання міждержавної комісії Ющенко-Путін, що відбудеться 22 грудня. Раніше Янукович на зустрічі із прем'єр-міністром Росії Михайлом Фрадковим відзначив, що "робота йде позитивно в усіх напрямках".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас